2019-07-01 20:56:00

Nieuw leven in het Goudhoekje2019-07-14 19:45:00

Nieuwe winkel voor het Ukulele Paradijs

Het Ukulele Paradijs van Eveline Ketterings & Marcel van der Zwet krijgt weer een winkel in Rotterdam en wel op de Bergselaan 186 in een historisch pand uit 1914. Ooit heeft er een banketbakker in gezeten. Dat zie je aan het mierzoete monumentale interieur van de banketbakkerij waar geschilderde engeltjes met taarten te zien zijn. De meeste buurtbewoners kennen het als het café van Bolle Jan, 'Café Louis XVI'. In de volksmond wordt het tegenwoordig ook wel 'het Goudhoekje' genoemd. Dit uiteraard vanwege de bladgoud versieringen.

Ukulele hype & Chord Finder

Wat vele mensen misschien niet meer weten is dat aan het einde van de vorige eeuw de Ukulele hype wereldwijd is aangeslingerd door dit stel Rotterdammers! Toen internet nog in de kinderschoenen stond (1998) ontwikkelde Marcel een interactieve Ukulele Chord Finder waardoor de hele wereld GRATIS op een heel eenvoudige manier ukulele kon leren spelen. We hadden toen gemiddeld 2700 bezoekers per dag! ukulele.nl/chordfinder

Mini theater / (buurt-)activiteiten

"Dat cafe wordt de foyer", zegt Ketterings, en daar achter komt een Mini theaterzaaltje met verkoopbare huisvlijt aan de muur! We willen met de buurt activiteiten ontwikkelen waar we de website goudhoekje.nl voor in de lucht hebben gegooid. Hier kun je je SKILLS delen met de wijk. Taal- of knutsellessen, ukulele workshops of zangles. We willen thema avonden organiseren maar natuurlijk ook weer Ukulele Café's. Dat zijn bijeenkomsten waar Ukulelespelers een nieuw liedje mogen uitproberen, maar ook stand-up comedianten uit de omgeving kunnen hier iets lolligs komen doen.

De komst van 'het kleinste theater' van Rotterdam, kan het Liskwartier versterken! De omgeving is nu al erg blij dat er na lange leegstand en kroeggeweld weer iets fatsoenlijks in komt. Het verwaarloosde pand is van de gemeente en die wil er een woonhuis van maken. Het Ukulele Paradijs wil het wel kopen om zo de voortgang van 'Het Paradijs' te waarborgen. Maar als het openbaar verkocht moet worden als woonhuis, dan zal de Stichting dat niet kunnen betalen.

Ukulele.nl / Achtergrond Informatie

Kijk op: ukulele.nl/timeline voor een overzicht van ukulele.nl in de tijd!
Marcel van der Zwet heeft 20 jaar geleden een INTERACTIEVE Ukulele Chordfinder ONLINE gemaakt. Nederland was amper voorzien van internet, maar Amerika daarintegen liep vooruit.. De chordfinder werd door ongelofelijk veel mensen gebruikt en is ruim 30.000 x GRATIS gedownload. ukulele.nl/chordfinder

Met alle dankbetuigingen ukulele.nl/soundhole

August 24, 2001 - Don Doughty
"Wow What A Cool Site Thank You For The Free Help. Aloha"

Het stel reisde in 1999 naar de USA, omdat de hype nooit in Nederland zou beginnen maar altijd zou overwaaien vanuit Amerika. Dat was dus het eerste dat ze moesten doen... naar Amerika. Het tweetal, Marcel en Eveline wilde naast het veroorzaken van een Ukulele Hype, op zoek naar de mallen van de Plastic 'TV PAL' uit de jaren 50. Ze dachten, als we die mal nou hebben dan gaat het vast een stuk sneller met Ukulele Spelend Nederland!

De hype lijkt nog niet afgenomen, alhoewel sommige ‘earlybirds’ het kleine gitaartje al weer jaren in de hoek hebben staan. Nu is ukulele spelen vooral commercieel aantrekkelijk voor mensen die er geld aan willen verdienen... Voor de echte evangelisten speelt geld nauwelijks een rol. Het Rotterdamse stel heeft dan ook tonnen laten liggen aan (reclame) inkomsten bij de Ukulele Chord Finder die in hoogtij dagen 5000 bezoekers per dag had. Reclameloos zag er rustiger en mooier uit, een betere leeromgeving. Tsja… Liefdadigheid… is het nog vol te houden in een commerciële wereld?

Met vriendelijke groet uit het Ukulele Paradijs,

Eveline Ketterings (0616508001) & Marcel van der Zwet2019-07-30 21:06:00

Petitie

Petitie

Er is een petitie in het leven geroepen voor behoud van de publieke functie van het pandje aan de Bergselaan 186A. Bovendien gaan wij (de huidige gebruikers van het pand) bij de wijkraad een bewonersinitiatief indienen ter bevordering van het talent uit de directe omgeving. Positieve aandacht en een petitie voor behoud van de publieke functie kunnen misschien helderheid bieden over de bestemming. Er is al een tijdlang discussie over ‘het Goudhoekje’ en er wordt gespeculeerd over de te vervallen horecabestemming. De gemeente Rotterdam wil duur verkopen, de wijkraad schaart zich achter de wensen van het Liskwartier en het gros van de buurtbewoners wil er weer een café zien, dan wel een fatsoenlijk café of inderdaad een mini theater, zoiets als de Roode Bioscoop in Amsterdam. Kortom: Dit decor mag niet achter de deur van een bewoner verdwijnen! Vind jij dat ook? petities.nl/petitions/behoud-openbare-functie-van-het-goudhoekje-op-bergselaan-186-in-rotterdam


2019-12-22 21:42:00

Eenzame Kerst

Talent in de Tent

Ik zit hier heel alleen...

Elk jaar maken we met het Ukulele Paradijs een kerstclip. Dit jaar is de opname gedaan in de Foyer van het Goudhoekje. Eenzame Kerst van André Hazes. De clip staat hier op youtube!